szoftverfelhasználóinak
hivatalos oldala

Revit 2022 szoftverhez kapcsolódó újdonságok

Építőipar   |   Revit

A Revit 2022 új verziója minden évben újdonságok egész sorával jelentkezik. Idén elsősorban a termék mindennapos használatát szolgáló újdonságokról van szó. Az Autodesk odafigyelt a felhasználók visszajelzéseire, tökéletesítette a már meglévő funkciókat, és megalkotta azokat, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozott.

Revit  2022 szoftverhez kapcsolódó újdonságok

Együttműködés az Inventorral

A Revit és az Inventor programok közti kapcsolat is javult. Ez az összeköttetés most olyan Inventor-összeállítások csatolásának lehetőségével bővült, mint a Revit család.

3D vázlat

Újonnan jelent meg a 3D vázlat funkció, amely lehetővé teszi a projekt megnyitását a FormIt 2022-ben, így közvetlenül a már megnyitott modellen vagy a modellben készíthetők vázlatok. A tervezés befejezése után az eredmény egy kattintással visszavihető a Revitbe részletesebb kidolgozásra. Ez lehetővé teszi az új elemek dizájnötleteinek gyorsabb feldolgozását, vagy a módosítások megjelölését.

McNeel Rhinoceros 3DM formátum támogatása

A Revit legújabb verziójában megjelenő további támogatott formátum a McNeel Rhinoceros grafikai szoftver 3DM formátuma. Az újabb grafikus formátum támogatása új lehetőségeket teremt a munkafolyamatok és a szakmák közötti együttműködés terén.

 

A revíziók saját számozásának létrehozása

Fontos újdonság a revíziók sorrendjének saját számozási lehetősége. A számozáshoz hozzárendelhetők előtagok és utótagok, vagy a számjegyek száma is.

 

A revíziók saját számozásának létrehozása

Fontos újdonság a revíziók sorrendjének saját számozási lehetősége. A számozáshoz hozzárendelhetők előtagok és utótagok, vagy a számjegyek száma is.

 

Ferde falak

A termék előző verziójában lehetőségünk nyílt különböző szögekben álló falak létrehozására. Most ezt a funkciót kibővítették olyan ferde falak létrehozásának lehetőségével, amelyeknek az alsó és a felső széle eltérő méretű.

Többszörös kategória

A megosztott paraméterek alapján egy címketípust különböző kategóriába tartozó, azonos paraméterekkel rendelkező objektumokhoz lehet hozzárendelni.

 

Tökéletesített címkehasználat

Mostantól a címkék tetszőlegesen elforgathatók, vagy megadható egy speciális szög is. Ezután ezt a szöget a Típus tulajdonságai segítségével a nézet további címkéire is másolni lehet. További újdonság a többszörös vonalak funkció. Ezek több azonos objektum megjelölését teszik lehetővé egyetlen címkével.

 

Címke összekapcsolása

Az új verzió leválasztott fájlok csatolása után megoldja az objektumcímkék összekapcsolásának problémáját. Az új verzió bevezetése előtt a fájlok leválasztása után a címkék elvesztették a kapcsolatot, és többé nem lehetett őket csatolni.

Az alap 3D nézetben

Várva várt újdonság az egyes alaprajzok alapjainak 3D nézetben történő megjelenítése. Ezekkel az alapokkal tovább lehet dolgozni. Módosítható a láthatóságuk, elcsúsztathatók, törölhetők, vagy újak is létrehozhatók.

 

A fal ábrázolásának egyszerűsítése

Eddig nem volt lehetőség a falak egyszerűsített megjelenítésére. A Revit 2022 verzióval lehetséges csak a teherhordó rész ábrázolása, ami csökkenti a számítógép terhelését azon szakmák számára, amelyeknek nincs szükségük részletes falakra.

Szűrés a fázis alapján

További új funkció olyan szűrő létrehozásának lehetősége, amely megmutatja, hogy mikor használható az adott projektfázis. Ennek köszönhetően lehetőség van például azon elemek grafikus kiemelésére, amelyekhez bontási fázisokat rendeltek.

 

Valamennyi újdonság részletesebb leírását megtalálja a Revit súgó vagy a Revit Blog oldalain. https://help.autodesk.com/view/RVT/2022/CSY/

https://blogs.autodesk.com/revit/2021/04/06/whats-new-in-revit-2022/

Esettanulmányok

Több