szoftverfelhasználóinak
hivatalos oldala

Inventor 2022 szoftverhez kapcsolódó újdonságok

Inventor

Az Autodesk Inventor 2022-es új verziója egy sor újdonságot kínál, amelyek bővítik a meglévő funkciókat, valamint egy jelentős újítást is, mellyel a termék több különböző verzióját hozhatja létre egy fájlban. Nézzük az egyes újdonságokat!

Inventor 2022 szoftverhez kapcsolódó újdonságok

Modellállapotok

A 2022-es verzió legérdekesebb újdonsága a modell különböző állapotainak egy fájlban történő létrehozása. Ez az újdonság többféle módon hasznosítható a munkafolyamatokban. A modellállapotokat felhasználhatja a projekt különböző fázisainak, az egyszerűsítési szinteknek és a modell azonos termékcsaládba tartozó verzióinak megjelenítésére.

 

A kötések azonosítása

Ezután a kötés állapotát meghatározó három jel segítségével könnyen azonosítani lehet a kötéseket az összeállítások böngészőjében. Ezek a jelek kétféleképpen jeleníthetők meg. Az egyik lehetőség böngésző jobb felső sarkában lévő Speciális beállításokban a Megjelenítési beállítások kiválasztása, vagy alternatív megoldásként a dokumentum beállításaiban a Modellezés fül megnyitása.

A teli kör  teljesen bekötött komponenst jelez.

Az üres kör  nem megfelelően bekötött elemet jelez – ezt a helyzetet meg kell oldani.

A kötőjel (-) ismeretlen kötési állapotot jelez – az összeállítást át kell építeni.

 

A modell egyszerűsítése

Ezt az újdonságot, vagyis az Egyszerűsítés parancsot azok a felhasználók fogják értékelni, akiknek tervüket cégen kívülre kell exportálniuk, és nem szeretnék a céges munkafolyamatokat és ismereteket megosztani másokkal. Alapvetően négy egyszerűsítési lehetőséget tartalmaz, amelyeket azonban a saját beállításaihoz is átvehet. Ez a parancs a Csomagolás parancsot váltja fel, amely korlátozott lehetőségeket kínált.

A helyettesítő szükséges frissítésének megjelenítése

Az előző verziókban ellenőrizni kellett a frissítéseket, de nem tudta, hogy szükség van-e erre. Ebben a verzióban a helyettesítő frissítésének szükségességét grafikus ábra jelzi.

 

A modell exportálása a revit családba

A revit családba történő exportálás során megjelennek a modell egyszerűsítésének lehetőségei (ugyanazok, mint az Egyszerűsítés funkciónál), ami lehetővé teszi a család használatát a tervekhez anélkül, hogy szerepelnének bennük a gyártási szintű részletek.

A modell betöltése a Fusion Team termékbe

Az Inventor és a Fusion 360 termékek közti együttműködés egy ideje már alapvető funkció a gépészeti kollekcióban. Most beépítettünk egy funkciót, amely betölti a modellt a Fusion Team termékbe, ahonnan a fájl közvetlenül megnyitható, és tovább lehet vele dolgozni a Fusion 360-ban.

 

Esettanulmányok

Több