szoftverfelhasználóinak
hivatalos oldala

Az AutoCAD 2022 és az AutoCAD LT 2022 újdonságai

AutoCAD

Az Autodesk nyilvánosságra hozta az AutoCAD és AutoCAD LT új verzióját. Ez a verzió elsősorban az Autodesk-előfizetés részét képező webes és mobilalkalmazások használatával zajló együttműködésre összpontosít. Ezek az új funkciók lehetővé teszik a rajzok módosításainak rögzítését az irodán kívül, és a rajzok megosztását a projekt többi résztvevőjével. Nézzük az egyes újdonságokat!

Az AutoCAD 2022 és az AutoCAD LT 2022 újdonságai

Pausz funkció

Az első újdonság a Pausz funkció. Egy olyan réteg létrehozására szolgál a rajz felett, amelyre jegyzetek és megjegyzések készíthetők a rajzba történő beavatkozás nélkül. Képzeljen el egy virtuális pauszpapírt a rajzon, amelyre lejegyzi a módosításokat. A pauszt az irodán kívül is létrehozhatja a mobil- és webes alkalmazásban, majd megjelenítheti az asztali változatban.

Megosztás funkció

A Megosztás funkciónak köszönhetően a rajzokat közvetlenül az AutoCAD-környezetből lehet megosztani. A rajz kétféleképpen osztható meg. Az első verzió csak megtekintésre szolgál, ebben nem lehet módosításokat végezni. A másik opció mindenki számára lehetővé teszi a rajz szerkesztését, aki rendelkezik a megfelelő hivatkozással. Ugyanakkor mindkét lehetőséghez szükséges az AutoCAD webes alkalmazáshoz való hozzáférés.

Lebegő ablakok

A lebegő ablak opció üdvözlendő újítás, amely javítja a munka hatékonyságát a két monitoron dolgozó felhasználók számára. Ettől a verziótól kezdve lehetőség van a rajz leválasztására az eszköztárról, és annak áthelyezésére az AutoCAD ablakon kívülre.

Számlálás parancs

Ezzel a paranccsal egyszerűen megállapíthatja az azonos nevű blokkok számát a rajzon. A parancs beírása után csak válassza ki azt a blokkot, amelynek a mennyiségét meg akarja határozni. Elkészült egy új Számlálás paletta is, amely felsorolja az összes blokkot és azok mennyiségét.

Feltöltés az Autodesk Drive és Autodesk Docs felhőalapú tárhelyekre

Ha webes vagy mobilalkalmazást használ, mostantól újabb lehetőségei vannak a rajzok felhőtárhelyre való feltöltésére. Az Autodesk Drive- és AEC Collection-tulajdonosok számára megjelent az Autodesk Docs is.


 

Fájlküldés közvetlenül az Autodesk Docs szolgáltatásba

Újdonság az a funkció, amellyel PDF-eket hozhat létre az elrendezéseiből, és közvetlenül feltöltheti őket az Autodesk Docs felületre. Már nem szükséges a PDF-eket a helyi eszközön létrehoznia, majd feltöltenie a webes felületen keresztül. Így elkerülhető a nem aktuális PDF-ek véletlen feltöltése. Ez a funkció csak akkor érhető el, ha a felhasználó AEC Collection-hozzáféréssel rendelkezik.

Esettanulmányok

Több