szoftverfelhasználóinak
hivatalos oldala

Inventor 2021 –újdonságok?

Gépipar   |   Inventor

Nemrég megjelent az Inventor új verziója – nézze meg, milyen újdonságokat tartalmaz!

Inventor 2021 –újdonságok?

Az Autodesk Inventor 2021 új tervezési munkafolyamatok tökéletesítésére szolgáló új fejlesztései, ebben az évben a felhasználóktól származó visszajelzéseken alapulnak. Javult az Inventor hatékonysága a munkafolyamatoknál, ami gyorsabb visszajelzést tesz lehetővé a nagyobb kiterjedésű tervekkel végzett munka során. Megjelent továbbá az AnyCAD technológia a Revit szoftverhez, ami javítja a BIM projekteken folytatott együttműködést és koordinációt.

Sötét téma

Az idei évben végre az Inventorba is megérkezett a sötét téma. Sok felhasználó kérte ezt a lehetőséget, és az Autodesk teljesítette a kívánságukat. A sötét téma opciót az Eszközök -> Alkalmazási lehetőségek -> Színek menüpontban találja meg. A téma további fejlesztés alatt áll.

Vázszerkezet-készítő

A tavalyi verzió óta a Vázszerkezet-készítő jelentős fejlesztésen esett át, és ez az idei verziónál sem lesz másképp. Javult a fájlelnevezési párbeszédpanel (Alapértelmezett fájlnevek).

A vázszerkezetek készítésekor használható a Tulajdonságok között megjelent, új Kategória szűrő. Az ívelt felületen levő elemek lezárásához használhatja a Metszés/Meghosszabbítás parancsot is.

Kiigazítás parancs

Tökéletesítették a Kiigazítás parancsot is, most már lehetséges az eredmény hozzáigazítása a modellhez vagy az alapsíkokhoz.

Revit-fájlok hozzáadása

A 2021-es verzió további formátumot hozott be az AnyCAD technológiába. Ezúttal az AEC Collection Revit testvértermékéről van szó. Ennek a formátumnak a hozzáadásával egyenes út nyílik a gépészet és az építőipar közti együttműködés számára. A fájlok megosztására a helyi mentés mellett a BIM 360 felhőszolgáltatásait is használhatja.

Lemezek hajlítása

A felhasználói visszajelzések alapján továbbfejlesztésre került a lemezszegélyek hajlítása is. Most lehetővé vált a szegélyek referenciasík vagy felület szerinti hajlítása, így biztosítható a szögek egyezése. Ez a fejlesztés az Inventor LT-re nem vonatkozik.

Összeállítások

Az Inventor 2021-ben a csöveket és csővezetékeket tartalmazó összeállítások és összeállítási struktúrák terén is találhatók fejlesztések.

Rajzok

Az Inventor 2021-ben a lapformátumok és az iLogic modul segítségével sokkal egyszerűbb a rajzok létrehozásának automatizálása a CAD normáinak megfelelően, mint eddig bármikor.

Esettanulmányok

Több