szoftverfelhasználóinak
hivatalos oldala

Revit 2021 –újdonságok?

Építőipar   |   BIM   |   Revit

Az új verzió számos érdekes újítást tartalmaz

Revit 2021 –újdonságok?

Az Autodesk Revit új verziója megszületett. Az új verzióban az újdonságok a termékkel végzett mindennapi munka kellemesebbé tételére és a projekt elektromostervezői részeire irányulnak. A Revit 2021 lehetővé teszi a Generatív tervezést az építészetbe a Dynamo 2.5 új verzió segítségével.

PDF-ek és bitképek csatolása

A Revit előző verzióiban ezeket a formátumokat csak importálni lehetett, ami tovább növelte a fájl méretét. A mostani verziótól kezdve a PDF-eket és képeket már közvetlenül csatolhatja csak rá kell kattintani az ikonra a Beillesztés lapon.

A csatolt PDF-eknél és képeknél a mellékelt fájlok kezelőjében megjelennek a nézetek és a részletek, így azonnali áttekintést kap a fájlokról.

Címke forgatása az elemmel együtt

Az elemek címkéinek helyzete már nem csak vízszintes vagy függőleges lehet, hanem a konkrét elem szögéhez igazodik. Ennek a funkciónak az eléréséhez a címkecsaládban be kell jelölni a Forgatás az elemmel opciót.

A sorok megkülönböztetése színekkel

Az Autodesk a listák sorainak színekkel történő megkülönböztetését a múlt évben mutatta be, most pedig továbbtökéletesítette ezt a funkciót. A fő újítás az, hogy a színbeli megkülönböztetés átvihető a rajz lapjára is. Az is beállítható, hogy a páros és páratlan soroknak saját színe legyen.

Esettanulmányok

Több